Verbond van West Brabantse Ondernemingen

Bel ons: +32 (0)2 481 00 48
Volg ons via :

    U bent hier

    • You are here:
    • Home > Workshop 'Bedrijvige Kern' Dilbeek

Workshop 'Bedrijvige Kern' Dilbeek

08 mei 2018

Uitnodiging workshop "Bedrijvige Kern" Dilbeek

 

Beste inwoner, ondernemer en geëngageerde Dilbekenaar,

 

Zoals je al op de website van Dilbeek hebt kunnen lezen  - https://www.dilbeek.be/nieuws/dilbeek-werkt-aan-een-bedrijvige-kern -  is er een uniek project gestart in onze gemeente, samen met de provincie Vlaams-Brabant en Unizo. Dit project “Bedrijvige Kern” heeft de ambitie om het DNA van Dilbeek te ontdekken en dit als basis te nemen om de kern verder te ontwikkelen.  Daarvoor maken we gebruik van een nieuwe methode, nl. die van ‘imagineering’, en willen je daar graag bij betrekken. 

 

Een bedrijvige kern is meer dan een handelskern.

Zowat alle steden en gemeenten hebben vandaag te kampen met een leeglopende kern. Bovendien geven trends aan dat de stadskern van morgen anders zal zijn dan vandaag. Beleving zal nog belangrijker worden en ook andere functies krijgen er een plaats. Dit vraagt echter om een nieuwe manier van kijken.

 

Imagineering als oplossing.

‘Imagineering’ is een wetenschappelijke methodiek die gebruikt wordt om een oplossing te bieden aan complexe problemen. De vernieuwende methode vertrekt niet van de problemen, maar kijkt in de eerste plaats naar de sterke punten en de successen van een kern. Op basis van deze troeven wordt een uniek DNA bepaald dat past bij de gemeente.

Jij kan als betrokken bewoner, handelaar, ondernemer, freelancer, … bijdragen aan de toekomst van Dilbeek. Daarom willen we je graag betrekken in een workshop waarin jij het voor het zeggen hebt!  Tijdens deze sessies willen we een beroep doen op de collectieve creativiteit van de gemeente Dilbeek. Zo gaan 2 experts op het vlak van Imagineering op zoek naar het DNA van Dilbeek en daarvoor hebben ze jou nodig, want wie kan ons dat beter vertellen dan jij?

 

We hopen je graag te ontmoeten op één van onze workshops in CC Westrand, Kamerrijklaan 46 te

1700 Dilbeek op 8 mei 2018 of 29 mei 2018 telkens van 19u tot 21u30 (er kunnen maximaal 15 personen deelnemen per sessie, snel inschrijven is de boodschap).

 

Graag een bevestiging van je deelname met vermelding van de gekozen datum aan wonenenondernemen@dilbeek.be

 

Met vriendelijke groeten,

 

Team wonen en ondernemen