Verbond van West Brabantse Ondernemingen

Bel ons: +32 (0)2 481 00 48
Volg ons via :

    U bent hier

    • You are here:
    • Home > Test met verkeerslichten aan Pontbeeklaan vanaf maandag 14/03/2016

Test met verkeerslichten aan Pontbeeklaan vanaf maandag 14/03/2016

PERSMEDEDELING

Maandag 11 maart 2016

 

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

 

Test met verkeerslichten aan Pontbeeklaan (N9) in Asse voor meer leefbaarheid in centrum Zellik

 

Vanaf maandag 14 maart zal het spitsverkeer dat de Brusselse binnenring (R0 richting luchthaven/Luik/Namen) verlaat via afrit Zellik (nr. 10),  een verkeerslicht tegenkomen voor het de rotonde op rijdt. Het Agentschap Wegen en Verkeer, het gemeentebestuur van Asse en politiezone AMOW willen met deze proefopstelling testen of door deze maatregel het oneigenlijke gebruik van afrit 10 zal verminderen. De vele bestuurders die vandaag de afrit nemen om een klein stukje van de Ring te bypassen veroorzaken op de gewestweg veel bijkomende drukte en overlast in het centrum van Zellik.

 

Oneigenlijk gebruik van afrit en oprit Zellik (nr. 10)

Afrit 10 van de Binnenring te Zellik wordt reeds jaren door vele bestuurders oneigenlijk gebruikt. Men verlaat via deze afrit de Binnenring om vervolgens via de rotonde onmiddellijk opnieuw de Binnenring richting Jette op te rijden. Dit alles om bij druk verkeer enkele honderden meters te winnen (of althans deze perceptie te hebben gezien men blijft 'rijden'). Deze beweging veroorzaakt op de gewestweg N9 (Pontbeek) groot fileleed en zorgt zelfs voor overlast in het centrum van Zellik.

 

Tussen 7u en 9u

Om aan dit fenomeen een einde te stellen, lanceren Agentschap Wegen en Verkeer, gemeentebestuur Asse en Politiezone AMOW vanaf maandag 14 maart een proefproject. Tussen 07u en 09u zal op afrit 10 een verkeerslicht actief zijn ter hoogte van de splitsing Asse/Zellik (rotonde).

 

De verkeersstroom naar de rotonde zal afwisselend oranje knipperlicht en rood krijgen. Zowel de naleving van het rode licht als het effect op de doorstroming op de Pontbeek zullen door de verschillende partners van zeer nabij worden gevolgd.

 

Minder file, meer leefbaarheid

De uiteindelijke bedoeling van de maatregel is om het fileprobleem op de Pontbeeklaan en de leefbaarheid van Zellik, dat sowieso al kreunt onder de verkeersdrukte, te verbeteren.

 

Contactgegevens (enkel voor de pers):

Anton De Coster

Communicatieverantwoordelijke

Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Tel.: 016 66 57 61

GSM: 0473 97 70 47

E-mail: anton.decoster@mow.vlaanderen.be

 

 

Website
www.wegenenverkeer.be