Verbond van West Brabantse Ondernemingen

Bel ons: +32 (0)2 481 00 48
Volg ons via :

    U bent hier

    • You are here:
    • Home > Ondernemers: "Zonder ring bloedt Asse dood"

Ondernemers: "Zonder ring bloedt Asse dood"

"De ring had er eigenlijk jaren geleden al moeten liggen", zegt Luk Van der Steen, directeur van AMAB, de vroegere beschutte werkplaats. Hij is ook de spreekbuis van het VWBO.

"De huidige plannen moeten snel uitgevoerd worden", zegt Luk Van der Steen. "Klanten haken af omwille van de onbereikbaarheid. Veel leveringen lopen forse vertragingen op. Onlangs zijn we een contract met Kraft Foods verloren en het drukke verkeer is daar in hoofdzaak verantwoordelijk voor. En ook het personeel zelf staat onder zware stress door de verkeersdrukte. Mensen moeten hun kinderen van school halen maar weten niet meer wanneer ze er gaan geraken."
 

Kruispunt

Ook het nieuwe kruispunt van de N9 en de ringweg, ter hoogte van het station, is een doorn in het oog. "De trein stopt hier vier keer per uur, waardoor het verkeer telkens vier of vijf minuten wordt opgehouden", luidt het. "Het hele centrum slibt dan dicht."

Volgens de ondernemers wordt de situatie onhoudbaar en onleefbaar. "Een ringweg kan het verkeer kanaliseren", zegt Luk Van der Steen. "Nu kiezen veel pendelaars sluipwegen doorheen de omliggende dorpen waardoor er daar gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. De verdere ontwikkeling van de ring zal er voor zorgen dat ook die dorpjes opnieuw leefbaar worden."

Ook voor de middenstand moet een ringweg de oplossing bieden. "Het is zonde om te zien hoeveel winkelpanden in het centrum leegstaan", zegt Johanna Neyt van Voka. "En dat heeft alles te maken met mobiliteit. Als de winkels niet bereikbaar zijn, kan je ook geen klanten lokken."
 

Schrik

Een delegatie van VWBO trok dinsdagavond naar de uiteenzetting van het actiecomité, maar kan zich niet vinden in de kritiek. "Het actiecomité jaagt de mensen schrik aan", zegt Luk Van der Steen. "Ik vrees dat men via petities of juridische procedures nog eens uitstel wil bekomen. Dat zou een drama zijn. Iedereen is het er over eens dat de huidige situatie niet kan blijven duren." (WDS)

 

(Bron : artikel Het Laatste Nieuws - Regio ASSE 10/10/2015 - 02u17)